Waagstukken

Mylou Frencken en Dorine WiersmaAl jarenlang zijn wij collega's en goede vriendinnen. Komend seizoen 19/20 bundelen wij voor het eerst onze krachten in de muzikale cabaretvoorstelling WAAGSTUKKEN. Net als in onze soloprogramma’s zal in deze voorstelling ‘het lied’ centraal staan. Wij begeleiden onszelf op piano en gitaar en bespelen daarnaast minder alledaagse muziekinstrumenten, zoals de madimba, melodica, uduh en cajon. De theatertour begint in september 2019 met een serie try-outs en op 30 november 2019 gaat de voorstelling in première in de Haarlemse Philharmonie.

Waagstukken - een theatervoorstellingn van Mylou Frencken en Dorine WiersmaWeggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen, lekke waterbedden: Geluk is Mylou en Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein.
Iedereen krijgt het van jongs af aan te horen: om iets te bereiken in het leven moet je durven. Maar wat is moed? Wanneer slaat lafheid toe? Waarom moet een mens M/V soms de spierballen laten rollen, en een andere keer die grote bek eens houden? Getuigt het van lef om je kwetsbaar te tonen? Zijn de losers misschien wel de nieuwe winnaars? Vragen waar Mylou en Dorine antwoorden op zoeken in deze voorstelling Want je hebt moed nodig. Om door te gaan –of om er voor eens en voor altijd mee op te houden.

Tekst, spel en muziek: Mylou Frencken en Dorine Wiersma
Regie: Marc Nochem
Techniek:   Frank Akkerman en Arnoud Kaldeway
Grafisch ontwerp: Mol grafisch ontwerp
Fotografie: Govert de Roos

 

Speellijst 2021-2022

Datum   Aanvang   Plaats   Theater/zaal   Website
21-09-2021   20:30   Gorinchem   Theater Peeriscoop (Grote Zaal)   www.peeriscoop.nl
19-10-2021   20:30   Hoorn   Schouwburg Het Park (Othellozaal (KZ))   www.hetpark.nl
22-10-2021   20:15   Heiloo   Cultuurkoepel Heiloo (Grote Zaal)   www.cultuurkoepelheiloo.nl
30-10-2021   20:15   HUizen   De Boerderij Huizen (Grote Zaal)   www.deboerderijhuizen.nl
09-11-2021   20:30   Den Haag   Theater PePijn (Grote Zaal)   www.diligentia-pepijn.nl