Notenkwartetspel

Het Notenkwartetspel: speel en leer noten lezen!

nks doosje vzKinderen op een leuke speelse manier kennis laten maken met het muziekschrift zonder dat het een saaie lesmethode wordt... Hoe doe je dat? Over die vraag dacht ik gedurende mijn bijna 30 jarige loopbaan als professioneel gitaardocent regelmatig na. Ik heb talloze kinderen lesgegeven en gebruikte altijd humor en spel om ze de beginselen van het muziekschrift bij te brengen. Hier kwam het Notenkwartetspel uit voort.

Het Notenkwartetspel is een even simpel als uniek kaartspel. Het Notenkwartetspel is een educatief kwartet waarmee iedereen tussen de 6 en 96 jaar op speelse wijze kennis maakt met alles wat met het muziekschrift te maken heeft. De herhaling van het lesmateriaal in spelvorm maakt de beginner sneller vertrouwd met het notenschrift. Het sluit perfect aan bij de trend dat leren met plezier gepaard kan gaan en betrekt in één moeite door alle spelers van het spel onbewust bij de muziekles.

Het is geschikt voor beginnende musici op alle muziekinstrumenten. Dit mooie en leuk vormgegeven spel is een aanvulling op iedere muzieklesmethode om met plezier alles te leren over notenbalken en noten, om vertrouwd te raken met alle begrippen zoals sleutels, rusten, kruisen en mollen. Iedereen kan het spelen want kennis van het notenschrift is niet nodig.

Het Notenkwartetspel heeft een nieuwe uitstraling met veel ruimte voor het educatieve gedeelte. Notenbalken, noten en tekens zijn groot afgedrukt en goed leesbaar. Voor de tekst is gebruik gemaakt van een goed leesbaar lettertype speciaal ontworpen voor dyslectici.

Het Notenkwartetspel is een effectieve aanvulling gebleken op àl het bestaande lesmateriaal voor beginners op àlle muziekinstrumenten.

Het Notenkwartetspel omvat 42 kaarten: 10 kwartetten, 2 kaarten met uitleg.

nks 10 kaarten doosje 2022

Adviesprijs: € 9,95
EAN 8717953147219

Idee, illustraties & ontwerp: do.re.mol V.O.F
Uitgever: Uitgeverij de Graaff
www.uitgeverijdegraaff.nl

Verkrijgbaar via het CB en diverse webwinkels.

 Voor meer info over het speciale aanbod voor muziekscholen en culturele instellingen mail: info@doremol.nl Bel: 06-28658729 Dorine Wiersma