Notenkwartetspel

strook

Het Notenkwartetspel: speel en leer noten lezen!

 Kinderen op een leuke speelse manier kennis laten maken met het muziekschrift zonder dat het een saaie lesmethode wordt... Hoe doe je dat? Over die vraag dacht ik gedurende mijn bijna 30 jarige loopbaan als professioneel gitaardocent regelmatig na. Ik heb talloze kinderen lesgegeven en gebruikte altijd humor en spel om ze de beginselen van het muziekschrift bij te brengen. Hier kwam het Notenkwartetspel uit voort.

Sinds een paar jaar is het spel verkrijgbaar in de muziek- en boekhandel, en inmiddels uitgegroeid tot een klassieker.

 Het Notenkwartetspel is een educatief kwartet waarmee iedereen op een speelse manier kennismaakt met noten, rusten, sleutels en andere tekens uit het notenschrift.

Geschikt voor beginnende musici op álle muziekinstrumenten. En ook voor ouders, grootouders en kindermeisjes die geen noot kunnen lezen. Iedereen wordt er wijzer van want je hoeft geen noten te kunnen lezen om dit spel te kunnen spelen! Dit spel is een unieke aanvulling op al het bestaande muzieklesmateriaal voor beginners.

 

Notenkwartetspel: 42 kaarten: 10 kwartetten, 2 kaarten met uitleg.

Adviesprijs: € 7,95

Display, 12 spellen: EAN 8717953147202

Los spel: EAN 8717953147219

 

Idee: Dorine Wiersma

Illustraties: Annet Visser

Ontwerp: do.re.mol

 Uitgever: Uitgeverij de Graaff

www.uitgeverijdegraaff.nl

 

 Verkrijgbaar via het CB en diverse webwinkels, bijvoorbeeld via: http://www.boekenroute.nl/gasten/gtn1Boek.aspx?BoekID=38810&ISBN=0

En via Bol.com

https://www.bol.com/nl/p/notenkwartetspel-los/9200000026812996/