Biografie

Dorine Wiersma (1967) studeerde klassiek gitaar aan het Hilversums Conservatorium. Lange tijd schreef zij teksten en muziek voor andere artiesten en was zij als gitarist werkzaam in diverse ensembles en bands. In 1999 ging het roer om en schreef zij haar eerste eigen liederenrepertoire. Samen met Barbara Tiggeler maakte zij haar debuut op de Nederlandse cabaretpodia als het duo De Doos. Zij behaalden in het jaar 2000 in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival, speelden op de Parade, op Curacao en toerden  tot 2002 door het land. Daarna ging Dorine alleen verder. Als soliste stond zij in 2003 in de finale van het Leids cabaretfestival. Ze schreef 2 seizoenen het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren en ontwikkelde zichzelf als liedtekstschrijver/cabaretier. Ze maakte zes solovoorstellingen. In 2009 kreeg zij de Annie M.G.Schmidtprijs voor het lied  Stoute Heleen. Een anti-ode aan de schrijfster Heleen van Royen. (bekijk hier het juryrapport) samen met collega/vriendin Mylou Frencken maakte en speelde ze de voorstelling WAAGSTUKKEN.

Naast haar werk als cabaretier/singer-songwriter ontwerpt en bouwt Dorine Lithofoons . Dit zijn xylofoons  gemaakt van steen. Zij kreeg bouwopdrachten van o.a. het ASKO ensemble, Het Radio Filharmonisch Orkest en De Slagerij Van Kampen. Lees hier alles over de bouw van Lithofoons.

Dorine is de bedenker van het Notenkwartetspel. Een uniek educatief kwartet waarmee iedereen tussen de 6 en 96 jaar op een speelse manier kennismaakt met alles wat met het muziekschrift te maken heeft. Geschikt voor beginners op álle muziekinstrumenten. Geen saaie lesmethode maar een leuk en mooi vormgegeven spel om met plezier alles te leren over notenbalken en muzieknoten. Lees hier alles over het Notenkwartetspel en de actuele verkooppunten.