Eerdere Voorstellingen

Gaan we katten?

Dorine Wiersma GwK 2017 DEF 01Jazeker! Maar natuurlijk wel geheel in Dorine Wiersma-stijl: Met virtuoze gitaarliedjes in diverse muziekstijlen en vlijmscherpe komische teksten. In 'Gaan we katten?' gooit Wiersma haar laatste restje beleefdheid overboord. Met veel plezier zet zij haar nagels in complottheorieën, sportscholen, acteervolk, fundamentele gelijkhebbers, bovenmatige onderbuikgevoelens, genderneutrale toiletten en natuurlijk ook in zichzelf. Taalrijk, muzikaal, vilein maar zeker ook hoopvol maakt zij de balans van haar eerste halve levenseeuw op.

Tekst & Muziek: Dorine Wiersma
Regie: Pieter Tiddens
Techniek: Arnoud Kaldeway
Tourneeplanning: Bureau Van Dam

D&A 2015-2017

Dorine Wiersma DA 2014 FC

Dorine & Aanhang gaat over familie. Over een neef met een heldenstatus en nichten met dwangneuroses. Over doorgeslagen pubers en de opvoedkunsten van geschifte tantes. Over hypochonders, kleptomanen en andere gekken. Over vaders met een koekoeksjong en moeders met het lege nest syndroom. Over opa die fout was in de oorlog maar toch erg lief voor de kleinkinderen. Ze haken allemaal in elkaar in het DNA van Dorine.

Zingend, gitaarspelend en persiflerend vertelt zij de verhalen van haar aan-en bloedverwanten.

Een onmisbaar programma voor iedereen met iets van familie.

 

Zei ik Dat? 2012-2014

Dorine A212Wij zijn ons brein. Dat lezen we in recente bestsellers. Eindelijk kunnen we onszelf, en vooral elkaar, goed onderbouwd en feilloos diagnosticeren. Dat geeft houvast in een tijd waarin iedereen hersenziek lijkt te zijn. Is dit een nieuwe epidemie of zat de wereld altijd al vol met gekken en is dit nu pas wetenschappelijk vastgesteld?

Ook Dorine heeft zichzelf aan een hersenonderzoek onderworpen en de diagnoses liegen er niet om. Heel veel kenmerken van ADHD, een slaapstoornis, een lichte alcoholverslaving, antisociale persoonlijkheidstrekjes , Alzheimerachtige verschijnselen en af en toe een aanval van Gilles de la Tourette. Als klap op de vuurpijl een neiging tot hysterie…..

Goed zo Dorine 2010-2012

Goed zo Dorine - A2Lange tijd leefde Dorine er als wilde, vrijgezelle zwervende antikraakwacht op los. In haar vorige programma “Rustig Blijven”vertelde ze over haar zoektocht naar rust en naar een geschikte man. Inmiddels heeft zij beiden gevonden. Dorine leeft nu keurig in een rijtjeshuis in Zeist-West met haar nieuwe man, haar wolk van een zoon en haar weekend stiefdochter. Met om haar heen tevreden mediterende buren die regelmatig thuiskomen bij zichzelf en hun eigen zuurdesembrood bakken. Ondanks alles blijft Dorine zichzelf. Met een bijl in haar tas en een agressieve peuter in het kinderzitje doet zij haar boodschappen in het sex-, drugs-en rock ’n roll-loze winkelcentrum van Zeist. Dorine doet heel erg haar best om in te burgeren, maar zij moet enorm wennen aan de Zeister gebruiken. 

Rustig Blijven 2007-2009

Dorine RBTegenstrijdiger, directer en blonder dan ooit trekt deze klassiek opgeleide gitariste met haar virtuoze liederen door het land en door het leven. Taalrijk, muzikaal, vilein, ongenuanceerd, wraakzuchtig en toch hoopgevend 

X